logo viri galilaei

CD 

"Van Gregorius tot Palestrina"

Bloemlezing van het Gregoriaans tot de Vroege Polyfonie

 
De herenschola Viri Galilaei heeft als doel om het Gregoriaans in een bredere context te plaatsen en zijn puurheid te laten ontdekken door een breder publiek. De schola probeert het Gregoriaans op een hoger muzikaal niveau te tillen zonder afbreuk te doen aan de semiologie (de oude handschriften) en aan te tonen dat het Gregoriaans de basis is van de polyfonie.  De herenschola heeft daarom besloten om polyfone gezangen toe te voegen aan zijn repertorium, naast het Gregoriaans. In dit kader stelt de schola zijn nieuwe CD voor “Van Gregorius tot Palestrina”.  
Paus Gregorius was de eerste codificateur van de Gregoriaans gezangen, terwijl Palestrina één van de meest gekende componisten van de vroege polyfonie was. De CD toont de evolutie aan van het Gregoriaans als basis van de polyfonie.

De CD bestaat uit 2 delen : eerst de evolutie van de verschillende types gregoriaanse gezangen, gevolgd door enkele polyfone gezangen met een duidelijke link naar het eerste deel.

Natuurlijk ontbreken de orgelintermezzo's niet, gebracht door Ludo Geloen, titularis van het orgel in de Sint-Maartens kathedraal in Ieper en Directeur van de muziekacademie van Poperinge.

Indien u de CD "Van Gregorius tot Palestrina" wenst te ontvangen, stort dan 18 € op de bankrekening van "Viri Galilaei" : be09 7380 1416 5557 ( BIC KREDBEBB ). De CD zal u opgestuurd worden per post. Gelieve "CD - " en uw adres te vermelden in de vrije mededeling

>Affiche CD